Skip to content
1
Brazilian Government Portal
Update Your Government Bar
Skip to content
1
Go to menu
2
Go to search
3
Go to footer
4
language
International
PT-BR
Site map
Alto Contraste
Accessibility
Home
Institutional
Coordination
Collegiate
Secretary
Teachers
Students
Class 2021:
Class 2020:
Class 2019:
Class 2018:
Class 2017:
Class 2016:
Class 2015:
Class 2014:
Class 2013:
Class 2012:
Class 2011:
Class 2010:
Class 2009:
Research lines
Location and Contact
Student Area
Program Subjects
Mandatory Subjects
Qualification Exam
Defense Procedures
Scholarship
Scholarship Notice 2021
Scholarship Notice 2020
Common Questions
Selective Process
Forms
Selection Process 2022
Legislation
Regulations and Resolutions
Teachers Accreditation and Re-accreditation
Close side menu
Home
Institutional
Coordination
Collegiate
Secretary
Teachers
Students
Class 2021:
Class 2020:
Class 2019:
Class 2018:
Class 2017:
Class 2016:
Class 2015:
Class 2014:
Class 2013:
Class 2012:
Class 2011:
Class 2010:
Class 2009:
Research lines
Location and Contact
Student Area
Program Subjects
Mandatory Subjects
Qualification Exam
Defense Procedures
Scholarship
Scholarship Notice 2021
Scholarship Notice 2020
Common Questions
Selective Process
Forms
Selection Process 2022
Legislation
Regulations and Resolutions
Teachers Accreditation and Re-accreditation
Graduate Program in Science and Technology of Milk and Milk Products
Program Subjects
POSTGRADUATE PROGRAM IN SCIENCE AND TECHNOLOGY OF MILK AND DERIVATIVES
Click on the course to view the teaching plan.
CODE
SUBJECT
NUMBER OF CREDITS
2029001
Análise Sensorial de Leite e Derivados
3
2029002
Biossegurança e Gestão de Resíduos Biológicos na Ciência e Tecnologia
2
2029003
Dissertação de Mestrado
24
2029004
Métodos Físico-Químicos para Análises de Leite e Derivados Lácteos
5
2029006
Gestão Estratégica de Empresas Agroindustriais
4
2029007
Indicadores de Qualidade Composicional e Higiênico-Sanitário
4
2029008
Métodos Moleculares de Detecção e Caracterização de Patógenos
3
2029010
Processamento de Queijos
4
2029011
Química e Tecnologia do Leite e Derivados
4
2029014
Instrumentação e Métodos Físicos de Análise de Leite e Derivados
4
2029015
Tópicos em Química Analítica/Quimiometria
4
2029016
Planejamento Estatístico de Experimentos
4
2029017
Efluentes de Indústria de Laticínios: Legislação e Tecnologia de Tratamento
2
2029019
Garantia da Qualidade em Leite e Derivados
2
2029020
Tecnologia, Processamento e Envase de Produtos Lácteos UHT
3
2029021
Segurança de Alimentos – Leite e Derivados
2
2029022
Ciência e Tecnologia de Queijos Especiais
2
2029024
Economia do Consumidor e Mercados Lácteos
3
2029025
Metodologia da Pesquisa Aplicada à Ciência e Tecnologia do Leite e Derivados
4
2029026
Tecnologia de Requeijão e Queijos Processados
2
2029027
Legislação de Leite e Derivados
2
2029028
Microbiologia do Leite e Derivados
2
2029029
Genética de Microrganismos
4
2029030
Tecnologia das Fermentações Aplicada à Área de Leite e Derivados
4
2029032
Tópicos Especiais I
2
2029033
Tópicos Especiais II
2
2029034
Gestão Industrial e Tecnológica de Lácteos Concentrados e Desidratados
4
2029035
Tópicos de Internacionalização de Pesquisa
1
2029036
Gestão Industrial e Tecnológica de Lácteos Concentrados e Desidratados I
1
2029037
Procedimento e Diretrizes para o Licenciamento Ambiental
1
2029038
Seminários em Ciência e Tecnologia do Leite e Derivados
1
2029039
Tecnologia de Queijo e Requeijão
2
Facebook
Twitter
e-mail
WhatsApp
arrow_upward
home